Graphic design > Wandelen in Saksen

Papa - vanaf 2017
Wandelen in Saksen

Het Ertsgebergte in het Oost-Duitse Saksen is geweldig voor wandel- en fietsvakanties. De heuvels, authentieke dorpjes en prachtige bossen maken het een waar genot om er rond te lopen of fietsen.
Om het wandelen in deze omgeving te promoten, is er een website gestart onder de naam Wandelen in Saksen. Hiervoor is dit logo ontworpen, met het oog op het uiteindelijk groter worden van de website.

Het ‘verkeersbord’ is volledig met de hand gemaakt; de bomen zijn gestyleerde dennebomen en de wandelaar is voorzien van nordic walking stokken en een stevige rugzak. Tenslotte wordt ook het Ertsgebergte gestyleerd weergegeven door de bergtoppen bovenin het ‘bord’. De tekst is gezet in een duidelijke, stevige en toch vriendelijke letter om de warmte van de bevolking te weerspiegelen, maar tegelijkertijd de stevige wandelingen ook te vatten.

Voor de kleuren is bewust gekozen: het bruin is afgeleid van de regioborden die in Duitsland langs de weg staan, waar de okergele achtergrondkleur van het ‘bord’ perfect bij past. De witrand om het geheel zorgt voor goede leesbaarheid op alle ondergronden en geeft daarnaast het ‘bord’ een mooie rand, waarmee het nóg meer het gevoel van een verkeersbord krijgt.

Opdrachtgever:BCS HRM & Salarisadministratie
Gebruikt:Ja
In gebruik:Ja: www.WandelenInSaksen.nl